ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ:ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΤΩΠΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, στην Βορειοανατολική Αττική,κατακαίγοντας σπίτια,αυτοκίνητα,δάση και καλλιέργειες.

Λίγο μετά της 8 το απόγευμα,εστάλη μήνυμα από το 112 σε κατοίκους της περιοχής Δέση,στον Γέρακα για πιθανή μετακίνηση στο κέντρο του Γέρακα και της λεωφόρου Μαραθώνος.

Το δύσκολο σημείο της φωτιάς εντοπίζεται από τον Μαραθώνα μέχρι τις Αφίδνες,πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας μέχρι και τα Άνω Βριλήσσια,καθώς και τα όρια των Μελισσίων.

Συγκεκριμένα δύο πυροσβεστικά οχήματα-σε περιοχή του Νέου Βουτζά- παραδόθηκαν στις φλόγες και ένας άνδρας της υπηρεσίας τραυματίστηκε έχοντας ελαφρά εγκαύματα.

Συνεχόμενες εκρήξεις ακούγονται σε επιχείρηση του Πατήματος Χαλανδρίου,πιθανότατα από φιάλες υγραερίου,παραδομένη ωστόσο στο έλεος της πυρκαγιάς,ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση αρκετών περιοχών.

«Οι αναζωπυρώσεις και οι κηλιδώσεις είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους » τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Βαθρακογιάννης προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν μέτωπα σε Νταού Πεντέλης, Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μαραθώνα προς Γραμματικό, Διόνυσο και Πάτημα Βριλησσίων, ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε Αφίδνες και Καλέντζι».

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης, ενώ συμπλήρωσε ότι από αέρος επιχειρούν περιοδικά 35 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 3 για το συντονισμό τους. «Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, τα εναέρια μέσα δεν είναι διακριτά, λόγω της διασποράς τους, αλλά και των πυκνών καπνών»,ανέφερε εν συνεχεία.

Τέλος είπε ότι εκκενώθηκε προληπτικά το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων Αμαλία Φλέμινγκ και οι ασθενείς διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

Διευκρινίζεται ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης πρόκειται να συνδράμουν και ξένες δυνάμεις, όπως: ελικόπτερο αναμένεται να φτάσει σήμερα, η Ιταλία αποστέλλει 2 αεροσκάφη τα οποία αναμένεται να φτάσουν αύριο και η Τσεχία αποστέλλει 75 πυροσβέστες και 25 οχήματα, εκ των οποίων τα 9 είναι υδροφόρα και αναμενόμενη άφιξη πρόκειται να γίνει αύριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο